28 september, 2016

Tijdens de docentenmiddag kunt u als docent inspiratie opdoen en kennismaken met de nieuwe tentoonstellingen 'Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography' en 'Making Africa. Continent van hedendaags design'.

Op 28 september organiseren Het Nieuwe Instituut, Museum Boijmans van Beuningen en de Kunsthal een gezamenlijke inspiratiemiddag voor docenten. Op één middag de mogelijkheid om drie instellingen te bezoeken, geïnspireerd te raken, kennis uit te wisselen en alvast een kijkje te nemen in de nieuwe tentoonstellingen.
Zowel voor het primair- als voortgezet onderwijs is er een programma samengesteld met workshops en rondleidingen voorafgegaan door een boeiende lezing.  

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 uur inloop bij Museum Boijmans Van Beuningen
14.00 uur welkom en gastspreker
14.45 - 15.30 uur  deelsessie ronde 1
15.45 - 16.30 uur deelsessie ronde 2
16.30 uur afsluitende borrel in Het Nieuwe Instituut

In de Kunsthal kunt u deelnemen aan de volgende sessies:

Deelsessie 1: 14.45 tot 15.30 uur

Workshop C-stunners én sneak preview bij 'Making Africa'

In de toegankelijke tentoonstelling ‘Making Africa’ maken leerlingen kennis met de energieke Afrikaanse vormgeving, design, mode, kunst en architectuur van nu en de toekomst. In het AfricaDesignLAB gaan leerlingen vanaf 4 oktober in op hun éigen toekomst. Een workshop gebaseerd op MakerEd ideeën waarin oude materialen gerecycled worden tot een C-Stunner; een bijzonder vormgegeven bril die uitdrukking geeft aan hun kijk op de wereld. Het thema: herkomst en toekomst. Ontdek wat de workshop voor uw leerlingen kan doen, kom meer te weten over het educatieve materiaal voor een zelfstandig bezoek én neem een uniek kijkje achter de schermen bij de opbouw van deze tentoonstelling. Dit programma en workshop is geschikt voor zowel voortgezet onderwijs als primaire onderwijs.

Deelsessie 2: 15.45 tot 16.30 uur

Peter Lindbergh, rondleiding en workshop

Kom kijken naar het eerste grote retrospectief gewijd aan de legendarische Duitse fotograaf Peter Lindbergh. Peter Lindbergh is bekend van de foto’s van Kate Moss, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Daft Punk en meer. De tentoonstelling laat zien dat schoonheid niet in make-up en Photoshop schuilt, maar veel dichterbij: bij jezelf. Voor leerlingen dé kans om zich te verdiepen in de wereld van (herkenbare) fotografie, mode, ontwerpers en natuurlijke schoonheid. Dit kan zowel met een zelfstandig bezoek als met een workshop i.s.m. Digital Playground. Leer tijdens deze korte rondleiding en appetizer-workshop wat de tentoonstelling voor uw leerlingen kan betekenen. Dit programma is vooral geschikt voor het voortgezet onderwijs.

Schoolbezoek

Wilt u met uw klas de Kunsthal bezoeken?
Meld uw groep aan via deze link. Entreeprijs is € 2 p.p. voor leerlingen van 6 t/m 18 jaar en € 2 voor hun begeleiders, indien van tevoren aangemeld (via weborder is de entreeprijs € 2,20).

Voor meer informatie over educatie en activiteiten kunt u (tijdens kantooruren) contact opnemen met de afdeling Educatie en Publiek van de Kunsthal Rotterdam via 010-4400300 / educatie@kunsthal.nl

Links

KUNSTHAL_LIND.024.jpg
Uma Thurman, Los Angeles, USA, 2011 Vogue Italia © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris / Gagosian Gallery)
12_Making_Africa_Diop2.jpg
Omar Victor Diop, »Mame«, photograph from the series »The Studio of Vanities«, 2013 © Victor Omar Diop, 2014, Courtesy Magnin-A Gallery, Paris