13 november, 2021 - 14 november, 2021

In het weekend van 13 en 14 november wordt het project ‘Kunst blijft slapen’ afgesloten met de eindpresentatie 'Beeldecho' in het Auditorium van de Kunsthal. Kunst blijft slapen is een nieuw bijzonder project van All you can Art, in samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).

Tijdens Kunst blijft slapen verblijven vijf kunstwerken uit de collectie van RCE bij verschillende huishoudens in Rotterdam. Gedurende deze logeerweken gaan studenten van de Willem de Kooning Academie - onder begeleiding van de kunstenaars van All you can Art - op bezoek bij de huishoudens. Ze laten zich inspireren door het object, het tijdelijke onderkomen en gesprekken met de bewoners. Uiteindelijk maken de studenten ieder een nieuw werk, wat resulteert in twintig nieuwe kunstwerken. 

Op 13 en 14 november worden de vijf kunstwerken uit de Rijkscollectie samen met de twintig nieuwe werken tentoongesteld in het Auditorium van de Kunsthal. Hierna mogen de bewoners hun persoonlijke nieuwe kunstwerk meenemen naar huis. Kunst blijft slapen wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. 

Op vertoon van een Kunsthalticket kun je op 13 en 14 november de presentatie bekijken, plus alle andere tentoonstellingen in de Kunsthal.

Boek hier je ticket

Zie ook

KUNST BLIJFT SLAPEN OP OPEN ROTTERDAM

OPEN Rotterdam maakt dit najaar een serie afleveringen over dit nieuwe project, zodat jij ook de bijzondere ontmoetingen en verhalen die ontstaan tijdens Kunst blijft slapen kunt volgen. Bekijk hieronder de eerste aflevering.

AFLEVERING TWEE VAN OPEN ROTTERDAM

Bekijk hieronder de tweede aflevering over Kunst blijft slapen van OPEN Rotterdam. Dit keer gaan ze langs bij een huishouden en op de locatie van partner Kunstlab+ en neem een kijkje in het depot van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Aflevering drie van OPEN Rotterdam

In deze aflevering krijg je een kijkje bij bewoners van Laurens ouderenzorg, waar een kunstwerk van de ene bewoner aan de ander wordt overgedragen. Hoe ervaren deze mensen het om twee weken lang gezelschap te hebben van een kunstwerk?

Ook gaat OPEN langs bij de Pauluskerk. Daar maken deelnemers van het open atelier zelf werk geïnspireerd op het schilderij dat op deze locatie logeert.

Aflevering vier van OPEN Rotterdam

Wat gebeurt er als je kunstwerken uit een depot haalt en midden in de Rotterdamse samenleving plaatst? Na 8 weken Kunst blijft slapen is er van alles ontstaan: bijzondere ontmoetingen, een modeshow in de Pauluskerk en 20 nieuwe kunstwerken. Bekijk de slotaflevering waarin OPEN Rotterdam alle mooie momenten van Kunst blijft slapen heeft vastgelegd.