23 & 24
Nov
Kunsthal Weekend

#GetMuglerized

Ontdek de glamoureuze wereld van de markante kunstenaar Thierry Mugler! De Kunsthal staat op zaterdag 23 en zondag 24 november in het teken van de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’, een weekend waarin identiteit en persoonlijke uiting centraal staan. Beleef op zaterdag een verdiepend programma met uitbundige workshops, inspirerende lezingen en special tours, in samenwerking met Club NYX, Rotterdam Pride en Clarins. Op zondag is het Kunsthal FAMILIEdag en kan iedereen zich uitleven tijdens een beauty make-over, meedansen of meedoen in de SCRAP workshop. Ook staat YouTuber Rutger Vink deze zondag klaar om zijn skills met jou te delen. Ontdek tijdens dit Kunsthal LIVE event jouw inner beauty en doe mee!

programma za 23 nov

Het programma op zaterdag - in samenwerking met Rotterdam Pride en Club NYX - draait om vrijheid en zelfexpressie. Iedereen kan zichzelf zijn en zich thuis voelenLeer wat de beste runway poses zijn en hoe jij de show steelt op de catwalk. Laat je inspireren tijdens het panelgesprek in het Auditorium door Rotterdam Pride en ontdek verschillende invalshoeken op het thema identiteit in een van de special tours. Host van de dag is Loena Maas, die je met alle liefde in de Kunsthal ontvangt!

Za 23 nov
11.00 – 11.30 
13.30 – 14.00
15.30 – 16.00
Make-up tutorial - Fae*
11.30 – 11.50
14.00 – 14.20
16.00 – 16.20
Posing class - Thorn
12.00 – 12.40 
14.30 – 15.10
16.30 – 17.10 
Runway training - Xiomara
12.30 - 13.15 Panelgesprek Rotterdam Pride
10.00 - 17.00 Clarins Beauty-LAB
11.00 - 11.45
13.30 - 14.15
Special Tour door Ma'Ma Queen 
15.00 - 15.45 Special Tour door Ariah Lester (Engelstalig)
11.30,12.30, 13.30,
14.30, 15.30
Rondleiding 'Thierry Mugler: Couturissime'**
17.00 - 19.00  Warming up Official Muglerized Party

* Let op: beperkt plek beschikbaar, kom op tijd!
** Aanmelden voor de tours doe je op de dag zelf in de Kunsthal. Kom op tijd, er is beperkt plaats beschikbaar. 

Workshops door Nachtvlinders Club NYX 

Wat zijn nou de beste fearless runway poses en hoe loop je het meest fabulous de catwalk over? Nachtvlinders uit Club NYX, Fae, Madame Madness, Thorn en Xiomara, nemen je mee in de extravagante wereld van een runway show. Gedurende de workshops geeft Madame Madness jou een flinke dosis zelfvertrouwen en DJ Spikey Lee neemt gedurende de dag alle zenuwen bij je weg door het draaien van de juiste muziek. Watch & learn!

Make-up tutorial - Fae

Make-up artist Fae geeft je een Couturissime-inspired make-up tutorial in het Clarins Beauty-LAB voor de mooiste looks. Let op: voor dit onderdeel is beperkt plek beschikbaar, kom op tijd!

Posing Class - Thorn

In de posing class leert non-binary performer Thorn je aan de hand van het kijken van een modeshow de beste, iconische poses.

Runway Training - Xiomara

Runway star Xiomara leert je de fijne kneepjes van het lopen van een runway show, waarna jij ready bent om zelf een fantastische show neer te zetten. Natuurlijk wordt je tijdens je highlight op de catwalk vastgelegd door fotograaf Rachel Ecclestone

Opening Thierry Mugler_Kunsthal the part_Reinier van der Aart low res (84).jpg
Loena Maas tijdens de opening van 'Thierry Mugler: Couturissime' in de Kunsthal. Foto (c) Reinier van der Aart

Clarins Beauty-LAB

De hele dag is het Clarins Beauty-LAB geopend om jou een make-over te verzorgen. Haal de queen in jou naar boven!

Panelgesprek door Rotterdam Pride 

Om de middag af te trappen host Rotterdam Pride het Auditorium en voert samen met de LGBTQIA+ community en iedereen die wil aansluiten het gesprek over het creëren van een ‘Safe Space’ en het onderwerp gender identiteit en expressie. Een open-minded gesprek voor iedereen.  

Special Tours

Je kunt ook de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ bekijken door de ogen van Ma’Ma Queen, een multidisciplinaire artist, gericht op fashion en performance. Tegenwoordig werkt hij als performer, dragqueen, fashiondesigner, model, stylist en make-up artist. Sinds 2018 is hij ambassadeur van Rotterdam Pride. Deze special tour staat in het teken van identiteit en hoe je door middel van je kleding en looks jouw identiteit naar buiten brengt. 

Ook Ariah Lester, charismatische performer, singer-songwriter, choreograaf maar bovenal een uitgesproken visuele artiest en Rotterdam Pride ambassadeur verzorgt een special tour door de tentoonstelling. Ariah Lester draagt door zijn eigen taal, dans, zang, mode en beeldende kunst een vooruitstrevende visie uit op het gebied van LHBTQIA+ emancipatie. Ontdek zijn blik op identiteit en zijn spel tussen feminiteit en masculiniteit tijdens de tour! Deze tour is Engelstalig.

Aanmelden Special Tours
Aanmelden voor de Special Tours kan via aanmelden@kunsthal.nl, geef aan voor welke tour je komt. let op: er is beperkt plek beschikbaar!

ariah lester.PNG
Ariah Lester. Foto María Teresa García

Warming up Official Muglerized Party

Geniet van een cocktail in het Auditorium van de Kunsthal en get in the mood voor de Official Muglerized Party tijdens NOW&WOW-Fest XL: Xtraordinair. Ted Langenbach staat vanaf 17.00 achter de draaitafels! 

programma zo 24 nov

Zondag is het Kunsthal FAMILIEdag en kan iedereen meedoen en zich uitleven tijdens een van de workshops. Breng jouw inner beauty naar buiten in het Beauty-LAB, leer fabulous dansen en laat jouw creativiteit los tijdens de SCRAP workshop. Ook kun je meedoen met een van de familietours door de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’. En last but not least is de beroemde YouTuber Rutger Vink aanwezig om zijn geheimen en skills met jou te delen! Host van de dag is Wessel Klootwijk die zorgt voor een top sfeer in de Kunsthal!

Zo 24 nov
11.00 - 17.00  Beauty make-over Minou Meijers
11.00 - 17.00  SCRAP inloopworkshop
11.30, 12.30, 13.30,
14.30, 15.30

Familietours Thierry Mugler: Couturissime
door Urban Guides

11.30 - 12.30 YouTuber Rutger Vink
14.00 - 14.30
15.00 - 15.30
Vogue dancing workshop door Kiki House of Angels
Rutger-Vink---Rechtenvrije-persfoto-lowres.jpg
Rutger Vink

YOUTUBER RUTGER VINK

Bekend YouTuber Rutger Vink staat bekend om zijn vele video’s waarin challenges een hoofrol spelen, maar straalt bovenal ook uit dat je moet zijn wie je echt bent. Tijdens het #GetMuglerized weekend staat Rutger, ook wel bekend als Furtjuh, klaar om jou te inspireren! 

Scrap workshop

SCRAP stimuleert het hergebruik van materialen op andere manieren dan waar die materialen oorspronkelijk voor bedoeld waren. Tijdens deze workshop leer je out of de box denken en doe je een flinke dosis inspiratie op! Ga aan de slag met hergebruikte materialen zoals snij- en zaagafval, overtollige voorraad en afgekeurde onderdelen. De gekste materialen komen voorbij! Met rubber, karton, plastic, textiel maar ook leer, dopjes, knopen of hout kun je oneindige combinaties maken. Doe mee en ontdek het zelf!

2. Thierry Mugler_Couturissime_Kunsthal_ Installation shot LR_Marco De Swart.jpg
'Thierry Mugler: Couturissime', Kunsthal, Installation shot Marco De Swart

Beauty make over

Manfred Thierry Mugler heeft een specifieke visie op schoonheid, hoe het gezicht geaccentueerd kan worden en op welke manier de vrouw het meest krachtig wordt weergegeven. Bovenin het Auditorium staat make-up artist Minou Meijers klaar om jou de meest unieke en betoverende looks te bezorgen! Minou is experimenteel en heeft eerder gewerkt voor artiesten als Merol en Dave Budha. #GetMuglerized! 

3. Thierry Mugler_Couturissime_Kunsthal_ Installation shot LR_Marco De Swart.jpg
'Thierry Mugler: Couturissime', Kunsthal, Installation shot Marco De Swart

familietours Thierry Mugler: Couturissime 

Ontdek de glamoureuze en theatrale wereld van Thierry Mugler  tijdens een familietour door de tentoonstelling Couturissime. Aanmelden voor de familietours doe je op de dag zelf in de Kunsthal. Kom op tijd want er is beperkt plaats beschikbaar!

VOGUE PERFORMANCE WORKSHOP

Ben jij al bekend met Vogue? Deze dansstjil ontstond rond de jaren 70 uit de ballroomcultuur in Harlem, New York. Het draaide hierbij om zelfexpressie en bewustzijn. Leer tijdens de workshop een aantal signature moves en belangrijke elementen van Vogue door Kiki House of Angels. Nog niet bekend met deze dansstijl? Bekijk het filmpje hieronder en be impressed!

Deelname

Deelname aan de activiteiten is gratis op vertoon van een Kunsthal toegangsbewijs. Museumkaart en Rotterdampas zijn geldig. Kinderen t/m 17 jaar en Kunsthal Vrienden gratis toegang.

Er geldt momenteel een toeslag van €2,50 per bezoeker voor alle tentoonstellingen. In verband met de verwachte drukte werkt de Kunsthal in deze periode ook met timeslots. Een timeslot kun je reserveren door een ticket te kopen via de button hieronder. Meer informatie over de toeslag en tijdsloten vind je hier.

Koop je ticket

Bekijk meer

Kunsthal Rotterdam tijdelijk gesloten
Volg ons op instagram en facebook voor een dagelijkse dosis inspiratie!
Volgen