do 6 Feb
21:00 - 00:00
Jonge modetalenten

Kunsthal X MOAM X Couturissime

Op donderdag 6 februari slaan Kunsthal Rotterdam en MOAM de handen ineen met een bijzondere opdracht voor jonge ontwerpers. Tien geselecteerde modetalenten laten zich inspireren door de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ en geven een eigen interpretatie op de theatrale creaties van de uitzonderlijke creatieve geest Thierry Mugler. Hij bracht een revolutie in de mode teweeg en zijn visionaire oeuvre is nog altijd van grote invloed op nieuwe generaties couturiers.

De deelnemende studenten zijn Axel Verwee, Perrine Philomeen en Suza Vos van Willem de Kooning Academie, Renee Kraaijvanger van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Lina He Lau, Vincent Wong en Otilia Vieru van Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag , Rosan Selles van Amsterdam Fashion Institute en Patrick Hiemstra en Tim Dekkers van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij krijgen volledige creatieve vrijheid hun eigen visie te tonen op de iconische couture van Mugler. Het eindresultaat wordt op donderdagavond 6 februari, tijdens Rotterdam Art Week, onthuld in een dynamische presentatie in het Auditorium van de Kunsthal. De jonge ontwerpers zijn natuurlijk aanwezig voor een toelichting op hun werk en geven die avond special tours door de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’. De avond sluit af met een feestelijke party. 

Bekijk hier de Making Of video!

 

Thierry Mugler: Couturissime

Innovatief en rebels weet Thierry Mugler al bijna vijftig jaar iedereen te verbazen met zijn buitengewone creaties. In de spectaculaire tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ zijn de verschillende werelden van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, regisseur, fotograaf en parfumeur –te bewonderen. De theatrale tentoonstelling duikt in Muglers unieke verbeeldingskracht waarin perfectionisme, Hollywoodglamour, dromen, exotische wezens, erotiek en sciencefiction elkaar afwisselen. Met zijn morfologische en futuristische stijl, en glamoureuze, sculpturale en elegante silhouetten, creëert Mugler strakke lijnen, superheldinnenschouders en ingesnoerde tailles voor een sublieme, sensuele en krachtige vrouw in constante metamorfose. Zijn keuzes voor het gebruik van innovatieve materialen in haute couture zoals metaal, imitatiebont, vinyl en latex zijn daarbij gewaagd.

De tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Thierry-Maxime Loriot en is geïnitieerd en geproduceerd door Montreal Museum of Fine Arts (MMFA) in samenwerking met Clarins Group en Maison Mugler. ‘Thierry Mugler: Couturissime’ is tot en met zondag 8 maart te zien in de Kunsthal Rotterdam. 

Wat

Kunsthal X MOAM x Couturissime
Een speciale avondopenstelling waarbij tien jonge modetalenten hun eigen interpretatie van de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' presenteren, geheel in stijl á la Mugler. 

Waar

Kunsthal Rotterdam

Wanneer

Donderdag 6 februari 21.00 - 00.00
(Inloop vanaf 21.00 uur - Start presentatie 21.30 uur) 

Kosten

Ticket avondopenstelling 10,00 euro,
CJP/Rotterdampas 7,50 euro 

KOOP JE TICKET!

Over MOAM 

MOAM is een stichting zonder winstoogmerk, opgezet in 2014 door Martijn Nekoui als creatief platform om jong creatief talent te koppelen aan grote namen in de nationale en internationale creatieve industrie. De afgelopen vijf jaar is MOAM uitgegroeid tot een succesvol bedrijf dat projecten heeft ontwikkeld in samenwerking met onder andere Rijksmuseum, KLM, Doutzen Kroes, HEMA en Disney, waarbij kennisontwikkeling en talentverbreding altijd centraal staan. MOAM staat voor creativiteit, innovatie, duurzaamheid en samenwerken. Van concept-ontwikkeling tot internationale productie tot communicatie en PR. Lees meer
 

A21I9930_lowres.jpg
De jonge talenten op een rij © Studio Nul
Mugler-cocktail-preview-10-okt-2019_Kunsthal_foto-Fred-Ernst-HR-(88).jpglowres.jpg
Tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime, foto Fred Ernst
Mugler Cocktail preview do 10 okt 2019_foto Fred Ernst_LR (37).jpg
Tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime, foto Fred Ernst

Zie ook

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij