di 17 Mrt
13:30 - 16:00
Bijzondere ontmoetingen

KunstKoppels

KunstKoppels op dinsdag 17 maart is afgelast.

In lijn met het landelijke beleid met betrekking tot het coronavirus sluit Kunsthal Rotterdam haar deuren voor het publiek tot nader bericht. Alle evenementen en activiteiten gaan in deze periode niet door. 

We hopen je snel weer te kunnen verwelkomen! 
 

Blijf op de hoogte!

De Kunsthal organiseert op dinsdag 17 maart, in samenwerking met ontmoetingsplatform Klup en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, weer een mooie editie van ‘KunstKoppels’. Tijdens KunstKoppels ontmoet je in de Kunsthal iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, achtergrond of leefwijze. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling ‘Meesterlijk! Vier eeuwen teken- en schilderkunst’. Na een introductie bezoek je als KunstKoppel de tentoonstelling en kijk je samen, aan de hand van enkele opdrachten, naar de tekeningen en schilderijen van beroemde meesters, maar ook minder bekende kunstenaars en praat je over wat je ziet en ervaart.

‘Meesterlijk!’ presenteert een groots overzicht van vier eeuwen schilderijen en tekeningen uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. De tentoonstelling laat in ruim 150 werken het meesterschap zien van 27 kunstenaars die in beide kunstvormen uitmunten. Je ziet beroemde meesters als Rembrandt, Rubens, Van Gogh, Delacroix, Pissarro, Saenredam, Goltzius en Basquiat, maar ook werk van minder bekende kunstenaars waaronder de Nederlanders Cornelis Saftleven en Josephus Augustus Knip. ‘Meesterlijk!’ belicht de bijzondere wisselwerking tussen teken- en schilderkunst en toont de liefde van grote meesters voor het tekenen.

Wat

KunstKoppels, een inspirerende middag met een bijzondere ontmoeting.

Waar

Kunsthal Rotterdam.

Wanneer

Dinsdag 17 maart 2020 

14.00 – 16.00 uur (Inloop vanaf 13.30)
Je bent van harte welkom om na het programma nog even te blijven. Alle tentoonstellingen in de Kunsthal zijn tot 17.00 uur open en het Kunsthalcafé is een gezellige plek om met een kop koffie of ‘borrel’ samen nog even na te praten). 

Kosten

Entree volwassenen 12,50 euro (Kunsthal Vriend is gratis en Rotterdampas en Museumkaart zijn geldig). Voor studenten is deelname aan KunstKoppels gratis. Reserveer nu!

Studenten

Wil jij meedoen met KunstKoppels? Ben je geïnteresseerd om een verbintenis aan te gaan met een ‘onbekende’ van een andere generatie, simpelweg door samen te kijken, te praten en na te denken over kunst? Meld je dan hier aan, er is beperkt plaats beschikbaar. Deelname voor studenten is gratis. 

Bekijk hier de aflevering van OPEN Rotterdam over de vorige editie van KunstKoppels, tijdens de Week tegen Eenzaamheid. 

FOTO EN VIDEO

Tijdens KunstKoppels worden er foto- en video-opnames gemaakt. Door deel te nemen aan het evenement ga je akkoord met gebruik van deze foto- en filmbeelden door de Kunsthal Rotterdam.

Opening Meesterlijk!_Kunsthal Rotterdam_7dec2019_Fred Ernst_high res (165)_LR.jpg
Meesterlijk! Vier eeuwen teken- en schilderkunst, Kunsthal Rotterdam, foto Fred Ernst
Kunstkoppels_21jan2020_foto Fred Ernst (79).jpg
KunstKoppels, foto Fred Ernst
Opening Meesterlijk!_Kunsthal Rotterdam_7dec2019_Fred Ernst_high res (5)_LR.jpg
Meesterlijk! Vier eeuwen teken- en schilderkunst, foto Fred Ernst

Zie ook

Kunsthal Rotterdam tijdelijk gesloten
Volg ons op social media voor je dagelijkse dosis inspiratie!
Lees meer