di 21 Jan
13:30 - 16:00
Bijzondere ontmoetingen

KunstKoppels

De Kunsthal Rotterdam organiseert op dinsdag 21 januari, in samenwerking met ontmoetingsplatform Klup en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, weer een mooie editie van ‘KunstKoppels’. Tijdens KunstKoppels ontmoet je in de Kunsthal iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, of met een andere achtergrond of leefwijze. Deze editie staat in het teken van het de spectaculaire tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’. Na een introductie bezoek je als KunstKoppel de tentoonstelling en kijk je samen, aan de hand van enkele opdrachten, naar de buitengewone creaties van deze markante kunstenaar en praat je over wat je ziet en ervaart.

Innovatief en rebels weet Thierry Mugler al bijna vijftig jaar de wereld te verbazen met zijn buitengewone creaties. De grootschalige tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' onthult de verschillende universums van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur – in de vorm van een retrospectief, waarbij de nadruk ligt op zijn prêt-à-porter en haute couture collecties.  Er zijn meer dan 150 outfits uit de periode tussen 1977 en 2014 te bewonderen, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn er veel nooit eerder getoonde accessoires en toneelkostuums, clips en video’s, archiefdocumenten en schetsen te zien. 

Wat

KunstKoppels, een inspirerende middag met een bijzondere ontmoeting.

Waar

Kunsthal Rotterdam.

Wanneer

Dinsdag 21 januari 2020 

14.00 – 16.00 uur (Inloop vanaf 13.30)
Je bent van harte welkom om na het programma nog even te blijven.  Alle tentoonstellingen in de Kunsthal zijn tot 17.00 uur open en het Kunsthalcafé is een gezellige plek om met een kop koffie of ‘borrel’ samen nog even na te praten). 

Kosten

Entree volwassenen 16,50 euro (Rotterdampas en Museumkaart zijn geldig).Voor studenten zijn de tickets voor Kunstkoppels gratis. Reserveer nu!

Boek hier je ticket!

Studenten

Wil jij meedoen met KunstKoppels? Ben je geïnteresseerd om een verbintenis aan te gaan met een ‘onbekende’ van een andere generatie, simpelweg door samen te kijken, te praten en na te denken over kunst? Meld je dan hier aan, er is beperkt plaats beschikbaar. Deelname voor studenten is gratis. 

Bekijk hier de aflevering van OPEN Rotterdam over de vorige editie van KunstKoppels, tijdens de Week tegen Eenzaamheid. 

2. Thierry Mugler_Couturissime_Kunsthal_ Installation shot LR_Marco De Swart.jpg
Thierry Mugler: Couturissime, foto Marco De Swart
Opening Thierry Mugler Coutusissime_Kunsthal_zat12okt2019_fotoFredErnst (130)_lowres.jpg
Thierry Mugler: Couturissime, foto Fred Ernst
Opening Thierry Mugler Coutusissime_Kunsthal_zat12okt2019_fotoFredErnst (136)_lowres.jpg
Thierry Mugler: Couturissime, foto Fred Ernst

Zie ook

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij