3 november, 2017 19:00 - 02:00

Kunsthal Rotterdam en International Film Festival Rotterdam slaan op vrijdag 3 november 2017 voor de vierde keer op rij de handen ineen voor MASH-UP! Dat betekent een unieke voorpremière (The Square van, Ruben Östlund), bijzondere tentoonstellingen (Paul Delvaux. Meester van de droom en Kattenliefde. Negen levens in de kunst) en dit jaar een wel heel knallend feest ter ere van het 25-jarig jubileum van de Kunsthal.

Locatie

Kunsthal Rotterdam

Adres 

Westzeedijk 341, Rotterdam

Datum

Vrijdag 3 november 2017

Tijd 

19.30 uur Welkom en voorpremière The Square van Ruben Östlund

22.00 uur Tentoonstelling 'Paul Delvaux. Meester van de droom' en 'Kattenliefde. Negen levens in de kunst' (tot 00.00 uur)

22.00 uur Feest! (tot 02.00 uur)

Tickets

FILM & EXPO & PARTY €17,50 (uitverkocht)
EXPO & PARTY €12,50

KOOP TICKETS

FILM: THE SQUARE

De avond gaat van start met de voorpremière van The Square van Ruben Östlund, dit jaar winnaar van de Gouden Palm op het filmfestival in Cannes. In deze satirische dramafilm ontspoort het leven van kunstcurator Christian (Claes Bang) volledig na een pr-stunt voor de nieuwe expositie The Square. De gerespecteerde curator huurt een edgy pr-bureau in om meer bezoekers naar zijn museum te trekken, maar de ludieke actie loopt al snel volledig uit de hand...

Filmmaker Östlund legt in zijn nieuw film, net als in zijn vorige hit Turist (IFFR 2015), het menselijk onvermogen bloot en onderzoekt daarbij de grenzen van vrijheid van meningsuiting en politieke correctheid. In deze bijtende satire op de kunstwereld worden surrealisme en harde humor door de filmmaker opnieuw ingezet.

Tentoonstelling: Paul Delvaux

Na de film krijg je als bezoeker van MASH-UP! exclusief toegang by night tot de grote overzichtstentoonstelling 'Paul Delvaux. Meester van de droom'. De Belgische kunstenaar Paul Delvaux (1897-1994) staat bekend om zijn mysterieuze, dromerige beeldtaal waarin elementen uit verschillende kunststromingen zoals expressionisme, surrealisme en symbolisme zijn verenigd. In de raadselachtige wereld die hij met zijn schilderijen creëert, staan thema’s als het vrouwelijk lichaam en eenzaamheid centraal. Als één van de belangrijkste schilders uit de Belgische kunstgeschiedenis wordt Delvaux beschouwd als groot surrealist, maar zelf wenste de kunstenaar niet in een hokje te worden gestopt. 

Tentoonstelling: Kattenliefde

Om het MASH-UP! publiek extra te verwennen - wie jarig is trakteert! - heeft het publiek na de film ook toegang tot de tentoonstelling 'Kattenliefde. Negen levens in de kunst'. Deze tentoonstelling laat zijn hoe de kat sinds halverwege de negentiende eeuw door kunstenaars is afgebeeld. De liefde voor katten is immers niet pas ontstaan door de grappige kattenfoto's en filmpjes die op internet massaal gedeeld worden, maar ook die hebben we in de tentoonstelling opgenomen! Wandel door dit bijzondere kattenkabinet en kruip in de huid van je favoriete kat tijdens een snelcurcus luieren en de miauw-karaoke. 

LIVE MUZIEK EN JUBILEUMPARTY

Tijdens beide tentoonstellingen kunnen bezoekers genieten van live muziek, midden tussen de kunstwerken. Naast dj Leroy Rey treedt niemand minder dan zangeres/songwriter Kris Berry op! Deze Curaçaose schone brengt op haar nieuwe album gospel, hip-hop en haar liefde voor de jaren 90 op een sensuele manier samen. Als spetterende afsluiting en ter ere van het 25-jarig jubileum van de Kunsthal is er een groot feest in het Kunsthalcafé. Kom, kijk, dans en geniet tijdens deze MASH-UP!

Tickets voor de unieke voorpremière van The Square zijn inmiddels uitverkocht. Kaartjes voor het feest en het avondbezoek aan de tentoonstellingen zijn nog wel verkrijgbaar. 

KOOP TICKETS

MASH-UP 2016_Kunsthal en IFFR_28okt2016_foto Bas Czerwinski (132).jpg
MASH-UP! foto: Bas Czerwinski
the square.jpg
Elisabeth Moss als Anne in The Square
1.PaulDelvaux, De droom (1935)_ olieverfopdoek_151x176cm.jpg
Paul Delvaux, De droom (1935), olieverf op doek © Fondation Paul Delvaux, Sint-Idesbald/Belgium, c/o Pictoright Amsterdam 2017
170910-FE0688-FredErnst-30cm-copy-2.jpg
Marie Cécile Thijs, His Majesty 2011. Foto: Fred Ernst

Zie ook