do 30 Jan
11:00 - 13:00
A virtual story...

Masterclass Joerg Zuber / Noonoouri

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met de Willem de Kooning Academy een reeks masterclasses - exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden - door bijzondere kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder andere fotograaf Peter Lindbergh, architect Rem Koolhaas, fashion artists Viktor&Rolf, kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde, fotograaf Stephan Vanfleteren en illustrator Joost Swarte is het op donderdag 30 januari de beurt aan Joerg Zuber, artistiek directeur en bedenker van Noonoouri, een Parijse virtuele influencer. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ geeft hij een masterclass in het Auditorium van de Kunsthal.

Zuber was vijf jaar oud, in Duitsland, toen hij de modetijdschriften van zijn moeder ontdekte. Het glossy materiaal sprak hem aan. Vanaf dat moment veranderde zijn jeugd. Met sneeuwwit papier en een regenboog van potloden creëerde hij sprankelende juwelen en weelderige jurken. Hij richtte 18 jaar geleden zijn creatieve studio joerg zuber op. Hij gebruikte licht, kleur, geluid en dynamiek. Onvermoeibaar verleiden met onconventionele schoonheid, het creëren van digitale haute couture.

Zuber is de maker en de ziel van het digitale karakter Noonoouri. Noonoouri is een virtuele influencer en heeft met haar 3 kernwaarden - schattig, nieuwsgierig en couture - naam gemaakt in de wereld van de influencer marketing. Inmiddels is Noonoouri een welbekend fenomeen met ruim 330.000 volgers op Instagram, die haar kwaliteit erkennen en waarderen. Noonoouri is meer dan alleen een modepop. Het draait niet alleen om uiterlijk, maar juist om persoonlijkheid. Voor Zuber staat mode voor vrijheid en dat is dan ook wat hij wil dat Noonoouri symboliseert. Noonoouri heeft gewerkt met topmerken als  Dior, Burberry en Marc Jacobs en heeft ter gelegenheid van de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' in de Kunsthal ook visuele content gecreëerd voor Thierry Mugler.

Thierry Mugler: Couturissime

De tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ brengt meer dan 150 outfits samen uit de periode tussen 1977 en 2014, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Deze spectaculaire tentoonstelling volgt de carrière van deze uitzonderlijke creatieve geest die een revolutie in de mode teweegbrengt met zijn morfologische en futuristische stijl en glamoureuze en elegante silhouetten: strakke belijning, superheldinnenschouders en ingesnoerde tailles voor het kleden van een sublieme, sensuele en krachtige vrouw die een voortdurende metamorfose ondergaat. De tentoonstelling biedt bezoekers de mogelijkheid om een duik te nemen in Muglers unieke verbeeldingskracht waarin perfectionisme, Hollywood-achtige prestige, dromen, exotische wezens, erotiek en sciencefiction elkaar afwisselen.

Programma donderdag 30 januari

10.30 - 11.00 Inloop
11.00 - 13.00 Masterclass Noonoouri in het Auditorium
Vanaf 13.00  Na de masterclass is er de gelegenheid om de tentoonstelling 'Thierry Mugler: Couturissime' te bezoeken

DEELNAME STUDENTEN

De kosten voor deelname aan de Masterclass zijn €7,50, inclusief bezoek aan de tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’.

Koop je ticket

AANMELDEN KUNSTHAL VRIENDEN

Kunsthal Vrienden melden zich aan door een mailtje te sturen naar vrienden@kunsthal.nl. Deelname voor Kunsthal Vrienden is gratis. Wil je meer weten over de voordelen van Kunsthal Vriendschap? Kijk dan hier

Mugler+bgv2.jpg
Noonoouri en Thierry Mugler, opening Thierry Mugler: Couturissime, foto Reinier RVDA
000_Mugler_B.jpg
Noonoouri in Thierry Mugler Clothing

Bekijk ook