do 6 Jun
11:00 - 13:00
Meet the artist!

Masterclass David Bade & Tirzo Martha

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met de Willem de Kooning Academie een reeks masterclasses - exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden - door bijzondere kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder andere fotograaf Peter Lindbergh, choreograaf Conny Janssen, architect Rem Koolhaas, en kunstenaars als Viktor&Rolf, Daan Roosegaarde en Rafaël Rozendaal, is het op donderdag 6 juni de beurt aan David Bade en Tirzo Martha. Ter gelegenheid van het tentoonstellingsatelier All you can Art geven zij een masterclass in het Auditorium van de Kunsthal.

Tijdens deze masterclass wordt ingegaan op de werkwijze van David Bade en Tirzo Martha, en geven zij hun perspectief op de stappen die liggen tussen kunsteducatie op HBO niveau en de kunstenaarspraktijk anno nu. Samen met studenten wordt er ingegaan op andere podia dan galerie of museum en daarmee ook op veranderend kunstenaarschap. Kunstenaars werken niet meer eenduidig en kunst is niet meer vanzelfsprekend een object in de ruimte of aan de muur. Het betrekken van andere sectoren, mensen en organisaties en het onafhankelijk blijven van de bestaande structuren zijn uitdagingen waar een nieuwe generatie kunstenaars mee te maken krijgt.

David Bade (Curaçao, 1970) en Tirzo Martha (Curaçao, 1965) richtten in 2006 het IBB op. Een centrum voor contemporaine kunst op Curaçao. Het IBB is een vooropleidingsinstituut en een plek voor hedendaagse kunst, die jonge talenten van het eiland scout, hen begeleidt en voorbereidt op de juiste vervolgopleiding in het creatieve veld. IBB is op Curaçao gelokaliseerd op het terrein van de actieve psychiatrische instelling – Klinika Capriles – en patiënten, leerlingen, amateurs en kunstenaars begeven zich onder elkaar, zodat er incidenteel en gepland wordt samengewerkt.

Sinds 2015 werkt de Kunsthal samen met het IBB onder de naam All you can Art, waarbij er een tentoonstellingsatelier ontstaat waaraan iedereen kan bijdragen.

Deelname studenten 

De kosten voor deelname aan de Masterclass zijn €7,50, inclusief bezoek aan de tentoonstellingsatelier All you can Art.

KOOP HIER JE TICKET

Aanmelden Kunsthal Vrienden

Kunsthal Vrienden melden zich aan door een mailtje te sturen naar vrienden@kunsthal.nl. Deelname voor Kunsthal Vrienden is gratis. Wil je meer weten over de voordelen van Kunsthal Vriendschap? Kijk dan hier

All you can Art DenkTank 09.JPG
All you can Art 3, 2018, Kunsthal Rotterdam, foto Marco De Swart

Programma 6 juni

10.30 - 11.00 uur  Inloop
11.00 - 13.00 uur Masterclass David Bade en Tirzo Martha
Vanaf 13.00 uur Na de masterclass is er gelegenheid het tentoonstellingsatelier ‘All you can Art’ te bezoeken.

Jouw portfolio met David Bade en Tirzo Martha bespreken?

Studenten die hun portfolio willen bespreken, kunnen dat doen tijdens de looptijd van All you can Art (1 juni t/m 23 aug). Mail jouw portfolio en een voorkeursdatum en tijd naar educatie@kunsthal.nl, in overleg wordt dan een moment gepland.

Je portfolio bestaat uit:
- een selectie van maximaal 10 foto’s, minimale resolutie 1920 x1080 (bij voorkeur hoger.)
- korte toelichting op je werk van max. 500 woorden.

Na de masterclass is er gelegenheid het tentoonstellingsatelier All you can Art in de Kunsthal te bezoeken. 

Zie ook