16 oktober, 2021 - 24 oktober, 2021

Laat je in de herfstvakantie inspireren in de Kunsthal! Stap in het dierenrijk van de kunst en ontdek meer over de relatie tussen mens en dier in de tentoonstelling We Are Animals. Ontdek de kracht en diversiteit van de ballroomcultuur in Deep in Vogue. En droom weg bij het noorderlicht, de idyllische landschappen en de majestueuze vergezichten in Magnetisch Noorden. Naast het bekijken van deze tentoonstellingen zijn er ook verschillende activiteiten, dus ga zelf aan de slag en ontdek! De Kunsthal is in de herfstvakantie extra geopend op maandag 18 oktober vanaf 10.00 uur.

Dierenverhalen met VoorleesExpress Rotterdam (vanaf 4 jaar)

za 16 t/m zo 24 okt, iedere ochtend van 10.30 uur tot 11.00 uur

Droom weg bij de mooiste dierenverhalen, voorgedragen door VoorleesExpress Rotterdam. En lijkt het je leuk om zelf ook voorlees-vrijwillger te worden? Meld je dan hier aan

Workshop zeefdrukken (alle leeftijden)

Woensdag 20 oktober & zondag 24 oktober
doorlopend van 10.00 - 17.00 uur

Leer om zelf fascinerende dierencreaties te maken tijdens de inloopworkshops zeefdrukken door Michael van Kekem. Bekijk vooraf de tentoonstelling ‘We Are Animals’, laat je inspireren  en ga vervolgens aan de slag. 

See you later, Illustrator! 

Vrijdag 22 oktober 15.30 - 16.30 uur

Een kunstwerk van een roodblauw dier met 6 poten die een dutje doet onder een boom? Het kan allemaal! Dichter Wessel Klootwijk zorgt voor inspiratie en illustrator Yara Ruby gaat aan de slag met jouw ideeën. Samen maken jullie een creatief beeldwerk waarbij iedereen meebepaalt welk verhaal het kunstwerk vertelt. Laat je fantasie de vrije loop; bedenk, fantaseer en teken mee! Lees hier meer en meld je aan. 

Kijk&Doe-Tocht (6+)

Iedere dag doorlopend

Ga zelf op pad met de Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling We Are Animals, met dierlijke opdrachten en vragen, zoals 'Wanneer vind jij een dier schattig?' en 'Met welk dier zou jij jezelf vergelijken?' 

KunsthalLAB

Iedere dag van 10.00 - 17.00 uur

Laat het beest in jezelf los en ontwerp je eigen, unieke dier in het KunsthalLAB! Knutsel een wolifinder, een flamuilkat… of wat dacht je van een zebrijger?

Deelname

Alle activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig Kunsthal toegangsbewijs. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is niet nodig. Graag wel de starttijd van je bezoek boeken via www.kunsthal.nl/tickets 

En ook: Filmvertoning Where the wild things are 

Vanaf 9 jaar
Woensdag 20 oktober 13.00 uur & zondag 24 oktober 11.15 uur
LOCATIE: LantarenVenster 

Where the wild things are is een verfilming van het gelijknamige boek van Maurice Sendak. De film gaat over de negenjarige Max, een jongen met een kort lontje. Na een ruzie thuis besluit hij om weg te lopen naar zijn fantasiewereld. Tijdens zijn reis komt hij Carol tegen, een monster die net als Max problemen heeft met zijn driftigheid. De film wordt ter gelegendheid van de tentoonstelling We Are Animals vertoond in LantarenVenster. Daar koop je ook je tickets voor deze film. 

210326-ANIMALS-LOWRES-067.JPG
Kinderen in de tentoonstelling 'We Are Animals', foto Bas Czerwinski
MDS_Deep in Vogue- Celebrating Ballroom Culture Low Res 143.JPG
Tentoonstelling 'Deep in Vogue', foto Marco de Swart

Bekijk ook