GROEPSBEZOEK NOG NIET TOEGESTAAN

Voorlopig is het niet mogelijk de Kunsthal in groepsverband of met schoolklassen te bezoeken. Ook rondleidingen zijn op dit moment helaas nog niet mogelijk. Houd de website in de gaten.

De Kunsthal hanteert een strikt beleid voor schoolbezoeken. Bereid de leerlingen voor op het bezoek. Neem de huisregels door en vertel wat ze kunnen verwachten. Een goede introductie draagt bij aan een waardevol bezoek!

Praktische regels

 1. U kunt een schoolbezoek betalen met PIN, creditcard of de Cultuurkaart.
 2. Als u met de Cultuurkaart wilt betalen, vul dan het kaartnummer in op het aanvraagformulier.
 3. Leerlingen t/m 17 jaar hebben GRATIS entree. Docenten en begeleiders betalen het volle tarief, tenzij zij betalen met een kortingskaart.
 4. Op betalingen met de Cultuurkaart wordt geen restitutie verstrekt (bijv. als minder leerlingen meekomen dan gepland).
 5. Mocht uw groep op de dag van het bezoek vertraagd of verhinderd zijn, laat dat ons dan zo snel mogelijk weten via 010 – 44 00 300 (of via 010 44 00 365 buiten kantoortijden).
 6. De Kunsthal verstrekt klemborden die gebruikt kunnen worden als onderlegger om op te schrijven. Deze worden verstrekt bij aankomst van de groep.

Regels tijdens bezoek

 1. De maximale groepsgrootte is 30 leerlingen per uur.
 2. Per 10 (VO) en 8 (PO) leerlingen moet er minimaal één volwassen begeleider zijn die de groep actief begeleidt. Zorg bij groepen met leerlingen die meer aandacht vragen, voor meer volwassen begeleiders. Indien hier niet aan wordt voldaan, kan de Kunsthal geen toegang verlenen.
 3. Begeleiders blijven in de buurt van de leerlingen om vragen te beantwoorden en er op toe te zien dat het bezoek goed verloopt. De verantwoordelijkheid voor eventuele schade ligt bij de begeleiders van de groep.
 4. Telefoneer alstublieft niet in de tentoonstellingszalen en zet het geluid van mobiele telefoons uit.
 5. We rekenen er op dat de leerlingen zich gedragen tijdens het bezoek, dus niet rennen, schreeuwen, voorwerpen aanraken of er heel dichtbij gaan staan.
 6. Fotograferen (met een smartphone) mag onder voorwaarden die te vinden zijn op onze website (kijk bij Huisregels en Fotografie).
 7. Eten en drinken is niet toegestaan in de tentoonstellingshallen en Kunsthalcafé
 8. Volg de aanwijzingen door het personeel van de Kunsthal ten alle tijden op.  

Voor inhoudelijke vragen over uw bezoek kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie en Publiek op telefoonnummer 010 44 00 302 of via educatie@kunsthal.nl

Wilt u een bezoek aan de Kunsthal aanvragen?

Kijk op de pagina van de desbetreffende onderwijsvorm voor de mogelijkheden en het aanvraagmeldformulier:

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij