2 november, 2017 10:30 - 14:30

Speciaal voor het 25-jarige jubileum zet de Kunsthal op donderdag 2 november de architectuur van haar iconische gebouw in de schijnwerpers. Architect Rem Koolhaas geeft een uitgebreide masterclass exclusief voor studenten en (nieuwe) Kunsthal Vrienden.

De masterclass start met een welkomstwoord door directeur Emily Ansenk, gevolgd door een gesprek tussen criticus en redacteur Véronique Patteeuw en Rem Koolhaas over de totstandkoming van het gebouw. De huidige functie van de Kunsthal, die na 25 jaar onveranderd relevant blijft, komt aan bod evenals de toekomst van het gebouw. Vervolgens gaat Rem Koolhaas in een drietal sessies in op verschillende project-pitches met studenten van TU Delft, TU Eindhoven en de Willem de Kooning Academie. In gesprek met studenten en publiek geeft Rem Koolhaas zijn feedback op deze presentaties, die als uitgangspunt de Kunsthal en het Museumpark hebben. Tijdens de masterclass is er ruime mogelijkheid voor discussie. De voertaal is Engels.

Vanaf 13.15 uur kunnen de deelnemers aan de masterclass het Kunsthal gebouw verder ontdekken tijdens speciale rondleidingen door OMA architecten en gidsen van UrbanGuides. 

Programma

09.30 - 10.30  uur Inloop in het Kunsthalcafé
10.30 - 12.45 uur  Masterclass door Rem Koolhaas in het Auditorium
12.45 - 13.15 uur Pauze*
13.15 - 14.30 uur  Rondleidingen voor studenten en Vrienden door de Kunsthal

*Voor deelnemers is in het Kunsthalcafé een 'snelle lunch' lunchpakket (€7,50) te koop.

MELD JE HIER AAN 

Deelname aan deze masterclass EXCLUSIEF VOOR STUDENTEN en KUNSTHAL VRIENDEN is alleen mogelijk op vertoon van een geldig Kunsthal toegangsbewijs* en je studenten- of Kunsthal Vriendenkaart en registratie vooraf.

Helaas zijn alle plekken voor studenten al bezet. 

Kunsthal Vrienden melden zich aan door een mailtje te sturen naar vrienden@kunsthal.nl

*Op vertoon van een geldige WdKA-studentenkaart is de toegang op 2 november gratis. Voor overige studenten gelden de volgende entreeprijzen: 

t/m 18 jaar € 2,00
CJP en studenten t/m 26 jaar € 6,00

Koop nu tickets!

Meer jubileum